Welk matras past bij mij?

Het vinden van een goed matras lijkt een flinke opgave. Door de vele keuzes en mogelijkheden ziet u misschien door de bomen het bos niet meer. En zeg nu zelf – u weet toch eigenlijk helemaal niet wat de voor- en nadelen van verschillende soorten matrassen zijn? Slaapkamerweb helpt u op weg met een uitstekend blog over de keuze van een matras.

Persoonlijke voorkeuren

Slaapkamerweb behandelt in het blog “Welke matras past bij mij?” alle persoonlijke voorkeuren die mee kunnen tellen in het kiezen van een matras. Denk daarbij bijvoorbeeld aan prijs, hygiëne en temperatuur. De een heeft een grotere portemonnee, de ander besteedt liever wat minder aan een matras. De één vindt het belangrijk dat een matras goed ventileert en een goede vochtregulatie heeft, de ander transpireert misschien wat minder en trekt zich daar minder van aan. De één slaapt liever in een warmer bed, de ander heeft het al gauw té warm en kiest dan voor een beter ventilerende matras.

Lichaamseigenschappen

Uw lichaamsbouw maakt ook veel verschil voor het soort matras dat u kiest. Bent u lang, kort, dik of dun? Dat kan van invloed zijn op de maat, het soort matras en ook op de hardheid van het matras. Een harde matras is voor iemand die licht is (onder de 60 kilo) bijvoorbeeld al gauw oncomfortabel.

Ook fysieke klachten en allergieën kunnen een rol spelen. Wanneer u fysieke klachten hebt, doet u er goed aan te kiezen voor een matras met een goede drukverdeling. Bent u allergisch, dan kunt u kiezen voor een anti-allergische matrastijk (hoes). Bij Slaapkamerweb heet deze de “Aegis”. Goed om te weten is overigens dat bij Slaapkamerweb alle matrassen standaard voorzien zijn van een matrastijk die behandeld is tegen huisstofmijt.

Verschillende soorten matrassen

Tot slot behandelt Slaapkamerweb in het blog de verschillende soorten matrassen. Per matras-type (polyether, koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering) worden de eigenschappen, voor- en nadelen tot in detail besproken.

Persoonlijk matrasadvies

Nieuw bij Slaapkamerweb is het persoonlijk matrasadvies. Geef uw voorkeuren en wensen aan op de website, en u wordt binnen 24 uur gebeld of gemaild met een persoonlijk advies. Aanrader!

Plaats een reactie