De Kledingkast | 5 tips voor het kiezen van de perfecte deuren

Kledingkasten komen in allerlei kleuren, afmetingen en typen. Tijdens het kiezen van uw kledingkast komt u dan ook voor een aantal belangrijke beslissingen te staan. Eén zo’n beslissing betreft het type deur dat u kiest. Hebt u veel beschikbare ruimte of weinig? Houdt u van luxe, of meer van eenvoud? Wilt u een strak of een klassiek design? We zetten 5 tips op een rij voor het kiezen van de perfecte deur.

Klassiek en eenvoudig: de draaideurkast

Geen poespas, maar een recht toe, recht aan kledingkast? Dan kiest u voor een kledingkast met de klassieke draaideur. Deze deuren draaien naar buiten toe en vereisen daarom wat meer ruimte. Doordat u kunt u kiezen voor het type handvat, geven draaideuren u letterlijk de mogelijkheid ‘een eigen draai’ aan de kast te geven. Landelijke handvatten, klassiek handvatten of moderne handvatten: alles is mogelijk.

kledingkast

Klassiek en eenvoudig: de kledingkast met draaideuren. Kies zelf bijpassende handvatten.

Strak en eenvoudig: de schuifdeurkast

Op zoek naar een kledingkast waarmee u ruimte bespaart en toch de eenvoud behoudt van een draaideurkast? Dan is de schuifdeurkast voor u geschikt. Dit type kledingkast beschikt over deuren die zowel onder als boven over een rails lopen. Eén deur schuift voor of achter een andere deur langs. Doordat u geen openslaande deuren hebt, bespaart u ruimte. Verder heeft de schuifdeurkast een strakke uitstraling door het ontbreken van handvatten.

kledingkasten

Ruimte besparen? Een schuifdeurkast heeft geen openslaande deuren.

Luxe en modern: de zweefdeurkast

Houdt u van een luxe uitstraling, dan is de zweefdeurkast perfect voor u. Dit type kast heeft deuren die aan de bovenkant van de kast ‘hangen’. Het gemak waarmee de deuren openschuiven geeft een extra luxe uitstraling. De zweefdeurkast heeft, net als de schuifdeurkast, een modern en strak ontwerp door het ontbreken van handvatten. Ook met deze kast bespaart u veel ruimte doordat de deuren niet naar buiten openslaan.

zweefdeurkast

Wel luxe, maar niet overbodig: een zweefdeurkast.

Spiegel of geen spiegel?

Door te kiezen voor een spiegel op één of meerdere deuren, geeft u de deuren van uw kledingkast een extra functie. Het ontbreken van handvatten op schuifdeurkasten en zweefdeurenkasten geeft u de ruimte om de gehele deur te gebruiken. Wanneer u graag uw outfit wilt bekijken voordat u uit huis gaat, dan is een spiegel zeker aan te raden!

Zelf uw kledingkast indelen

Hebt u een keuze kunnen maken uit een van de kasten, zoals bijvoorbeeld onze schuifdeurkasten? Dan komt het aan op de indeling van de kast. En laat Slaapkamerweb daarvoor nu nét een handig hulpmiddel hebben: de kastentool. Door het gebruik van deze online applicatie, bepaalt u zelf de grootte van uw kast en hoe de indeling eruit gaat zien. Kortom: uw perfecte kledingkast samenstellen wordt nu wel héél makkelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s